Всього за кілька місяців у Луцьку буде одразу два якісних стадіони, на яких лучани з гідністю зможуть проводити національні та міжнародні спортивні збори, змагання та чемпіонати.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомили голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк, заступник Міністра молоді та спорту України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул та президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.

Мова йшла про найбільший у місті стадіон «Авангард» та стадіон Східноєвропейського національного університету.

Зокрема голова правління благодійного Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк наголосив на тому, що питання реконструкції головного стадіону області піднімалося уже неодноразово, а засновник фонду Ігор Палиця уже давно хотів його переобладнати.

Тож цьогоріч Луцьк таки отримає стадіон, та ще й другої категорії.

Як розповів голова правління благодійного фонду Олександр Товстенюк, вартість  реконструкції стадіону сягне 6,5 мільйонів гривень, а роботи планують завершити уже до 1 вересня.

Ідею з переоблаштування міського стадіону у Луцьку дуже підтримують у Міністерстві молоді та спорту, запевняє заступник Міністра молоді та спорту України Ігор  Гоцул.

За словами легкоатлета, така розбудова стадіону відіграє велику роль не лише у житті дітей, студентів та спортсменів з Волині, а й покращить економіку міста.

«Після реконструкції стадіону ми уже запланували на наступний рік провести кілька національних та навіть міжнародних змагань з легкої атлетики, а це автоматично принесе 5-6 мільйонів гривень надходжень до місцевого бюджету. Допоки такий стадіон є лише у Кривому розі, але через нестабільну ситуацію в країні багатьом спортсменам не лише з України, а з інших країн проблематично їздити на змагання до Кривого рогу. А зважаючи на те, що Луцьк знаходиться недалеко від Польщі, Білорусі та інших країн, то луцький стадіон може стати ще одним центром спортивного життя Європи», - наголосив Ігор Гоцул.

Цю думку поділяє й президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк, який впевнений, що після реконструкції «Авангарду» луцькі спортсмени матимуть змогу тренуватися професійно, а відповідно і представляти Волинь на різноманітних змаганнях.

«Дуже прикро дивитися, коли українці виступають на олімпійських іграх, на різних чемпіонатах від імені іншої країни. Усе це тому, що у нас немає умов для тренування. А уже після завершення реконструкції стадіону волиняни зможуть не лише тренуватися на новому рівні, а й поспілкуватися зі справжніми зірками легкої атлетики, які, я впевнений, відвідуватимуть наше місто частіше», - переконаний Володимир Рудюк.

Крім того, спортсмени наголосили, що стадіон «Авангард» планують обладнати біговими доріжками зі швейцарським покриттям. Таке покриття, наприклад, є на НСК «Олімпійський».

Однак не лише стадіон «Авангард» матиме сучасний вигляд.

З нагоди 75-річчя заснування Східноєвропейського національного університету засновник благодійного фонду Ігор Палиця та його батьки Петро Якович та Тетяна Йосипівна вирішили зробити своєрідний і дуже важливий подарунок університету - профінансувати реконструкцію студстадіону.

Зауважимо, що кілька років тому стадіон СНУ уже ремонтували теж коштом фонду, розповів ректор університету Ігор Коцан. І хоч студенти університету і так не могли натішитись новими умовами для занять фізкультурою, благодійнику все ж не вельми сподобався результат, мовляв, могли б зробити і краще, аби стадіон повністю відповідав європейським нормам.

«Ми коли відремонтували стадіон, то подивитися на нього приїхав Ігор Петрович і він сказав, що ми зробили багато роботи, але це не зовсім відповідає європейським вимогам. Зокрема, на стадіоні потрібно облаштувати бігові доріжки та футбольне поле. Крім того в планах є і площадка з тренажерами», - розповів ректор Східноєвропейського національного університету Ігор Коцан.

Наприкінці брифінгу учасники підписали Меморандум про співпрацю між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Федераціями легкої атлетики України та Волині.