Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов звернувся до Луцького міськрайонного суду Волинської області з позовом про визнання незаконними дії Луцької міської ради. Він вважає, що міськрада ухвалила несправедливе рішення щодо передачі земельної ділянки в оренду Волинській обласній спілці споживчих товариств. За словами депутата, таке рішення міськради завдало луцькій громаді збитків на 600 мільйонів гривень.

«Я вважаю, що підприємці повинні укладати прямі угоди з міською радою – це може бути й у формі комунального ринку. Ці кошти повинні наповнювати місцевий бюджет. Йдеться приблизно про 30 млн. грн. щороку. Ця сума, для порівняння, становить увесь бюджет ремонту доріг Луцька» – зауважив Андрій Осіпов. 

Депутат вже звертався з цього приводу до суду, однак ухвалене рішення було не на його користь – тоді суд відмовився визнати неправомірними дії головуючого на сесії міської ради. 

Андрій Осіпов розповів, що Львівський апеляційний адміністративний суд визнав незаконними дії міського голови Луцька щодо повторного голосування за продовження на новий термін договору оренди Волинською ОССТ землі по вул. Карпенка-Карого, 1. 

Тож депутат звернувся до суду з проханням скасувати рішення від 06.04.2012 р. та розглянути його знову з урахуванням нових обставин. 

Він наголосив, що внаслідок продовження цього договору луцька громада отримує лише 3,2 грн. за квадратний метр торговельної площі на ринку, тоді як облспоживспілка надає цю землю в оренду підприємцям за більш, ніж 60 грн. Через це місто щорічно втрачає близько 30 млн. грн. 

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Людмила Присяжнюк пояснила, що обставини, вказані Андрієм Осіповим, свідчать лише про іншу правову позицію в конкретній справі. Тому, відповідно до норм Кодексу адміністративного судочинства України, їх не можна розглядати як нововиявлені. Тож суд відмовив депутатові у задоволенні позову.