У зоні проведення АТО бойовики будуть наступати днів через п'ять, заявив в ефірі «112 Україна» військовий експерт Олексій Арестович.

«Судячи по системі заходів, які вони проводять, це підготовка до активної фази наступу, який має розпочатися днів так через 4-5 . У нас є кругла дата 22 червня рівно о 4:00 годині. У них же головний системоутворюючий міф Росії, а також колишнього СРСР, це Велика Вітчизняна Війна. Вони пробивають позиції, з яких потім будуть стріляти. Пристрілка йде, по 10, по 20 штук, заразом дивляться, як українці реагують, наскільки швидко», - зазначив він. 

Крім того, Арестович розповів, чому бойовики обстрілюють Мар'їнку.

«Скоро вони підуть в активну фазу, зрозуміло, що буде. Чому Мар'їнка, тому що вона вирішує три завдання. Перше, під Гранітним велике угруповання в Тельманівському районі, вони підуть на Волноваху, швидше за все, щоб перерізати дорогу з півночі, Маріуполь, Донецьк. І далі Мар'їнка. Якщо вони візьмуть Мар'їнку, виходить, що в тилу наших військ, які обороняють Волноваху, вже противник, вже загроза. По-друге, Мар'їнка з півдня підтискає Авдіївку, Дослідне і Піски, зрізає фланг, припиняє постачання і ще показує загрозу в бік Дніпропетровська, Красноармійська і т. д. Це дуже вигідний пункт, який вони будуть намагатися взяти», - сказав Арестович.

За його даними, наступ піде по всьому фронту.