Громадське формування «Варта порядку», у складі якого наразі перебуває 1750 осіб та яке забезпечує спокій у Луцьку, відсвяткувало своє 15-річчя. Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, формування створене для того, аби сприяти у запобіганні та припиненні кримінальних і адміністративних правопорушень, захисті життя та здоров'я громадян, а також у порятунку людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій. Кістяк формування складають бійці самооборони, колишні учасники війни в Афганістані та інших «гарячих» точках, ветерани міліції та працівники органів внутрішніх справ.

Говорячи простими словами, члени «Варти порядку» запобігають скоєнню злочинів, зупиняють вуличні бійки, побутові конфлікти, затримують крадіїв та бережуть спокій лучан під час масових заходів. Щодня учасники формування співпрацюють з працівниками міськвідділу міліції та навчають молодь.

Під час заходу з приводу святкування дня народження громадського формування голова правління формування Олександр Тиводар та заступник голови правління організації Юрій Зотов нагородили годинниками та відзначили подяками найкращих учасників «Варти порядку».

 


Олександр Тиводар висловив подяку Ігорю Палиці та його Фонду «Новий Луцьк». Так, адже саме Фонд надає матеріальну підтримку формуванню: закупляє форму, спорядження, автомобілі та все необхідне для повноцінного функціонування ГФ.

 


«Насправді, ми взяли на себе велику відповідальність - стояти на сторожі безпеки громадян міста Луцька і Волині. Особливу подяку хочу висловити Ігорю Петровичу Палиці, голові правління Фонду «Новий Луцьк» Олександру Товстенюку, керівництву Луцького УМВС і всім членам «Варти порядку», адже саме завдяки згуртованості у спільній ідеї ми змогли досягнути хорошого результату та зробили Луцьк безпечним містом», - зауважив він.

Начальник Луцького МВ УМВС області Ігор Муковоз наголосив на тому, що ГФ «Варта Порядку» є необхідним формуванням для поліпшення роботи міліції, і луцькі правоохоронці прагнуть, аби ця громадська організація й надалі допомагала органам внутрішніх справ в охороні громадського порядку в Луцьку.

 


«В цьому залі сидять небайдужі люди, яким не однаково, що відбувається в нашому місті, в нашій країні. Багато в соцмережах патріотів, але я чомусь їх мало бачу на вулицях Луцька. Дуже приємно, що коли відродилася «Варта порядку», вона стала ефективніше працювати. Ви робите роботу, і я бачу ефективність цієї діяльності», - зазначив головний міліціонер Луцька.

За роботу учасникам «Варти порядку» подякував і голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

 


«Сьогодні хочу подякувати керівництву та членам «Варти порядку» і керівнику Луцького міськвідділу за те, що лучани спокійніше почувають себе на вулицях рідного міста. У лютому минулого року, після штурму МВС, Ігор Петрович телефонував і цікавився, яка ситуація у Луцьку з правопорядком. Говорили не один раз стосовно цієї проблеми, і результатом однієї з розмов стало рішення виділити кошти, аби забезпечити «Варту порядку» усім необхідним для функціонування. Кошти витратили немалі, і недаремно, адже робота формування показала дуже гарний результат. Оскільки для засновника Фонду «Новий Луцьк» надважливим є те, щоб лучани та гості міста почувались спокійно на вулицях Луцька, Фонд і надалі підтримуватиме «Варту порядку», - резюмував Олександр Товстенюк.

Окрім того, він побажав учасникам «Варти порядку» успіхів та натхнення, спільними зусиллями відновити довіру до міліції, зокрема, до дільничих інспекторів та до людей у військовій формі.