Двоє друзів з Волині намагалися перевезти 200 грам амфетаміну з Республіки Польща до України. За скоєні злочини, обоє тепер будуть відбувати покарання у в’язниці.

Наркоділків працівники спеслужб викрили ще на початку липня 2014 року працівники УСБУ у Волинській області проводили операцію з викриття та затримання людей, які займаються контрабандою та реалізацією наркотиків.

Так, силовики зпровели оперативну закупку дурману в одного з мешканців Нововолинська.

Завербований чоловік зв’язався з наркоторговцем і натякнув йому, що хоче придбати велику партію амфетаміну. Продавець погодився і запропонував зустрітися.

При зустрічі торговець повідомив, що може продати одразу 250 грам товару і це коштуватиме 22 500 гривень.

У визначений день та час оперативний співробітник приїхав на місце зустрічі. Перед тим силовики «нашпигували» його авто, сумку та одяг відео- та аудіозаписуючими пристроями.

Чоловік зателефонував до продавця і повідомив, що він уже приїхав на визначене місце. Однак наркоторговець сказав приїхати до будинку, де він проживає.

Коли покупець під’їхав до будинку, чоловік сів в авто і сказав, що згорток з наркотиками захований у кущах, а він лише забере гроші. Окрім визначених 22 500 гривень дилер попросив накинути ще 4 500 гривень, мовляв, курс валюти змінився.

Після того, як вони розійшлися, правоохоронці продовжували слідкувати за наркоторговцем.

Згодом вони виявили, що уже за місяць підозрюваний разом зі своїм товаришем поїхали до Польщі.

Силовики отримали інформацію про те, що, можливо, чоловіки спробують перевезти наркотики в Україну і повідомили про це працівників Ягодинської митниці.

Невдовзі чоловіки таки поїхали до Польщі, а за кілька днів поверталися назад.

В матеріалах провадження зазначено, що перед митним контролем ділки приховали два згортки з наркотиками у повітряному фільтрі моторного відсіку автомобіля.

Уже біля митного посту один з чоловіків вийшов з автомобіля і пересів в інше авто, мовляв, не хоче довго чекати свою чергу.

Його друг же спробував перетнути кордон через «зелений коридор», однак митники попросили його проїхати на додатковий огляд, під час якого й виявили два згортки з амфетаміном загальною масою в 200 грам.

На суді чоловік не визнавав свою вину і пояснив, що до Польщі він їздив за покупками, а коли говорив про «прикол в кущах», то мав на увазі п’яного чоловіка, а не наркотики.

Втім, правоохоронці мали достатньо доказів для того, аби довести вину підсудного.

Тож наркоторговця засудили до 9 років позбавлення волі, а його спільника контрабандиста до 5 років за гратами.