Першочерговим питанням майже для усіх лучан є відсутнісь гарячої води, - впевнений депутат Луцької міської ради від групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Обранець наголосив на тому, що у ситуації, коли абсолютна більшість городян справно платить за компослуги, ціле місто залишається без гарячої води. 

На думку депутата, і влада, і керівництво міста знали про загрозу, однак містян попередити не вважали за потрібне. А тому відсутність теплого водопостачання стало несподіванкою для більшості городян, які є сумлінними платниками. 
Обранці з «Нового Луцька» наполягають на тому, щоб під час наступної сесії, яка відбудеться завтра, 24 червня, необхідно заслухати керівництво ДКП «Луцьктепло» і зрозуміти як там намагаються подолати проблеми аби відновити послугу для лучан. Відповідний проект рішення представники групи «Новий Луцьк» підготували на сесію.
Під час брифінгу депутат Ігор Поліщук наголосив, що він та його колеги не на жарт стурбовані ситуацією на підприємстві, тим паче, що вона може бути дійсно загрозлива для міста. Обранець нагадав, що не так давно перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев повідомив про те, що «Луцьктепло» ризикує збанкрутувати, а прокурор Волині Дмитро Чепіжак розповідав журналістам про кримінальні провадження, відкриті за фактами фінансових зловживань на підприємстві.
Не варто ігнорувати і повідомлень працівників ДКП, які прийшли до міської ради під час минулого засідання сесії і розповідали про кричущі факти, що мали місце на підприємстві.

«Люди повідомили про те, що є численні зловживання, зокрема про автомобіль, який стояв чотири місяці на ремонті і на нього списано тонну пального. Ще одна ситуація - по акту приймання-передачі на котельні мали стояти металопластикові вікна, натомість вставили старі дерев'яні віконні рами. Заступник минулого керівника в день наїжджала по 300 кілометрів - це неймовірна відстань для нашого міста. Тому питань є дуже багато і одне з найгостріших на даний момент - це відсутність гарячої води в Луцьку», - наголосив обранець.

«Необхідно поговорити про те, що потрібно відновити постачання підприємства: на якій воно стадії, скільки рішень судів і як, і на скільки вони виконуються. Можливо, необхідно вжити заходів, поспілкуватись з представниками виконавчої служби, можливо, необхідно від Луцької міськради прийняти рішення з проханням до боржників сплатити, оскільки абсолютна більшість лучан справно платить за послуги, які надає ДКП «Луцьктепло», але не можуть ними користуватися через невелику частину боржників», - зауважив Ігор Поліщук.

«В проекті рішення зазначено, що хочеться почути, по-перше, Василевського Артура Улдисовича, який пів року керував підприємством, звіт про його діяльність, можливо, він розповість про проблеми, які він там побачив, про шляхи їх вирішення, про плани і наміри нового керівника підприємства Юрія Паращія, про те, як він думає вивести підприємство з кризи, у якій воно зараз опинилося, як думає відновлювати постачання гарячої води, по роботі з боржниками і таке інше», - повідомив Ігор Поліщук. .

«Проблема ДКП  «Луцьктепло» і проблема відсутності гарячої води - це проблема міського голови і відсутності в нього єдиного командного рішення і управління. Романюк знав про відключення гарячої води ще в лютому, однак він не повідомив жодного органу, не скликав ніяких нарад, не провів жодного засідання в сесійній залі. Він сподівався, що ця проблема сама по собі зникне», - зауважив колега Ігора Поліщука по групі «Новий Луцьк» Андрій Осіпов. 

Осіпов впевнений, що мер знав про критичний стан підприємства. 

«У лучан немає гарячої води, а у Романюка гаряча вода є. Романюк не лучанин, він живе в заміському будинку, в сільській місцевості і у своєму будинку він користується гарячою водою разом зі своїми рідними і близькими». - зауважив Андрій Осіпов.