Під час позачергового засідання сесії Волиньради до керівників області звернулися представники громадської організації родин загиблих в зоні проведення АТО «Надія». Від посадовців вимагають забезпечити соціальний захист родинам військових, які загинули на сході.

Представник ГО нагадала присутнім, що 28 грудня 2014 року був прийняти і підписаний законопроект щодо внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», внаслідок якого було відмінено ряд пільг сім’ям загиблих в зоні АТО.

Громадська організація «Надія» звернулась з вимогою повернутись до редакції Закону «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту» у тому вигляду, в якому він був до внесення змін. Також активісти попросили внести доповнення до 18 статті Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», передбачивши звільнення від призову на військову службу громадян, рідні яких загинули в зоні АТО, або стали інвалідами під час проходження військової служби.

Депутат Святослав Кравчук назвав ганьбою той факт, що рідні загиблих ходять до влади просити відновлення пільг та запропонував звернутись до Верховної Ради із пропозицією встановити пенсію родинам загиблих героїв, які загинули за Україну, у розмірі десяти прожиткових мінімумів.

Депутати Волинської обласної ради погодили підтримати ініціативу ГО «Надія», та звернутись до Верховної ради України з відповідними вимогами.