Прем'єр обіцяє більшу частину коштів від грального бізнесу віддавати на підтримку культури в країні, - пише Корреспондент.net.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за ухвалення закону про легалізацію грального бізнесу, щоб одержати додаткові кошти, в тому числі, на фінансування української культури і кіно. Про це він заявив, виступаючи на розширеному засіданні колегії Міністерства культури.

«Сьогодні уранці я зустрівсь з народними депутатами України, зокрема з тими, хто має опозиційну позицію по відношенню до уряду, з тією метою, щоб прийняти в парламенті закон про виведення з тіні та легалізацію грального бізнесу, одержати додаткові доходи і профінансувати українську культуру, мистецтво і кіно», - сказав прем'єр.

Яценюк пообіцяв, що левова частка одержаних від цього коштів піде на фінансування культурних проектів. Зазначимо, що гральний бізнес є забороненим в Україні від літа 2009 року. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Яценюк вже пропонував легалізувати гральний бізнес, але його пропозицію піддали критиці. Зокрема, нардеп Борислав Береза заявив, що запропонований прем'єр-міністром закон про гральний бізнес лобіює інтереси московських корпорацій.