Мешканці Рожищ перекрили дорогу для великогабаритних фур. Люди самостійно взяли на себе функції даівців, щоб зупинити потік перевантажених машин дорогою, де їм проїзд заборонений. Про це у мережі Фейсбук повідомила «Народна самооборона Рожище».

Зокрема у дописі йдеться:

«Зателефонували мешканці вул. Промислова та повідомили, що зупинили рух транспортного засобу з явними перевищеннями по вазі. Люди почали самостійно виконувати функцію ДАІ (тобто влади), адже з деяких пір в зв'язку з реорганізацією, чи то з інших причин з Рожищ її перевели в Ківерці. Але й до того, даїшники самоусунулись від виконання покладених на них функцій, мотивуючи це тим, що у них відсутні будь-які важелі впливу на перевізників».

Як повідомляють активісти, у будь-якому владному кабінеті куди вони зверталися, їм  відповідали, що у них відсутні важелі впливу на перевізників.

«І от у нас виникає запитання, для чого тоді існує багатомільйонна армія чиновництва та різних служб у цій державі? Отримувати заробітні плати, брати хабарі та відкати, сидіти на схемах», – додають активісти.

«Але повернемося до теми: Войтович В.І., Кучмук Р.Є., Прокопчук В.М. - всі ви обранці від району до обласної ради. Де ваша реакція та допомога? Адже ця проблема в районі переходить з року в рік. Тим більше, пан Войтович був головою обласної ради і при тому палець об палець не стукнув для вирішення цієї проблеми. А пан Прокопчук, до речі, кожен день їздить по цій розбитій дорозі на роботу і мешкає поруч неї. Чи ви проживаєте в іншому вимірі чи то на іншій планеті?

Між іншим: це просто мирний протест громадян проти свавілля, це ще не Врадіївка. І таке відуття, що обласні та районні чиновники зумисне підштовхують людей до радикальних дій. І ще звертаємось до Володимира Гунчика, як до керівника області, і просимо повпливати на ситуацію, поки та ж сама ситуація не вийшла з-під контролю, поки десь в області не спалахнула нова Врадіївка…» – резюмують рожищенці.