Нововолинські шахти охоронятиме підприємство «Мневіс», керівником якого є Дмитро Міхеєв – помічник народного депутата Павла Кишкаря.

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на працівників ДП «Волиньвугілля».

«Минулого тижня до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика на зустріч прибули представники профспілок шахт Нововолинська. Губернатор озвучив питання ліквідації нинішньої охорони на шахтах і зміни директорів. Через два дні на державне підприємство «Волиньвугілля» з’явилась охоронна фірма ПП «Мневіс», керівником якої є Дмитро Міхеєв. Він поставив до відома виконуючого обов’язки гендиректора «Волиньвугілля» Федіра Богдана про зміну охорони на підприємстві і надав договори про надання послуг з охорони його фірмою усім шахтам. Ніяких конкурсів стосовно цього питання проведено не було.

Також Дмитро Міхеєв під час зустрічі з окремими працівниками підприємства повідомив, що він зараз є помічником народного депутата України від політичної партії «Самопоміч» Павла Кишкаря. Цей депутат курує Волинську область від партії. Дмитро Міхеєв запевив, що плата за послуги його охоронній фірмі не буде перевищувати за ті послуги з охорони, які ДП «Волиньвугілля» платило раніше. Він також наголосив, що забезпечить усі шахти відеокамерами, а охорону – спецзасобами. Фактично усі люди, які раніше працювали в охороні, будуть звільнені», – розповів у коментарі власкору учасник зустрічі з Дмитром Міхеєвим.

«Цей крок можна розцінювати як підготовка до майбутньої приватизації шахт. Припускаю, що саме з такою метою на шахти і вводиться приватна охорона. І певне відношення до цього процесу має партія «Самопоміч», – додав працівник ДП «Волиньвугілля».