Кількість зареєстрованих безробітних на кінець травня становила 12,3 тис. осіб, з них кожні шестеро з десяти жінки. Допомогу отримували 79,8% осіб, які мали статус безробітного. За травень кількість безробітних у міських поселеннях зменшилась на 1,3%, в сільській місцевості – збільшилась на 6,1% і на 1 червня становила 7,2 тис. та 5,1 тис. безробітних, - інформує Головне управління статистики у Волинській області.
Рівень зареєстрованого безробіття, як і рік тому, становив 1,9% населення працездатного віку. Зазначений показник серед чоловіків був нижчим в порівнянні з жінками – 1,6% проти 2,3%, а також у мешканців сільських населених пунктів в порівнянні з міськими поселеннями – 1,7% проти 2,1%.
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у травні порівняно з квітнем збільшилася на 117, або на 9,7%, і на кінець місяця становила 1326 одиниць. За професійними групами найбільший попит спостерігався на працівників сфери торгівлі та послуг (28,4% від загальної кількості заявлених вакансій), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1,2%).
Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) впродовж травня зменшилось з 10 осіб до 9, а по відношенню до відповідного періоду минулого року – на 3 особи.
За сприяння державної служби зайнятості з початку року працевлаштовано 4776 осіб (21,6% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді), в т.ч. у травні – 946 осіб.
У травні виплачено допомоги по безробіттю на суму 9,5 млн. грн., в середньому по 1034 грн. кожному безробітному, що її отримав, що на 15,1% нижче законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.).