Ситуація на комунальному підприємстві «Луцьктепло» продовжує ускладнюватись. Лучани, в квартири яких мали б подавати гарячу воду, і далі повинні знаходити вихід з положення, гріючи її на газових плитах. Аби з’ясувати причини труднощів, що виникли на підприємстві, депутатами, які входять до депутатського об’єднання «Новий Луцьк», на пленарне засідання 75-тої сесії було винесене питання про створення тимчасової контрольної комісії, мета якої – з’ясувати яким чином розподілялись грошові потоки, і хто довів установу до передбанкрутного стану.

Зі слів депутата Ігоря Поліщука, об’єктивних причин для створення такої комісії - більш, ніж достатньо.

«На прес-конференції прокурора області Дмитра Чепіжака прозвучала інформація про те, що міліція розслідує розтрати на Луцьктепло. Також я думаю, що в депутатського корпусу є право , , вони мають знати те, що дозволено законом, стосовно цих розтрат. Я нагадую що територіальна громада міста Луцька в особі Луцької міської ради є засновником підприємства. Наступне питання: приходив колектив підприємства. Представники колективу на попередній сесії розповідали про числені зловживання які там відбуваються. Про те, що на автомобіль, який стоїть 4 місяці на ремонті, списують по тоні пального. Про те, що замість метало пластикових вікон, які б мали стояти, стоять дерев’яні рами. Про те, що попередній заступник керівника в день наїжджала по місту по 300 кілометрів. Я думаю що тут є про що поговорити», -  пояснив позицію групи «Новий Луцьк»  Ігор Поліщук.

Невдоволення лучан, які вже тривалий час не отримують гарячої води, зростає. Незважаючи на те, що 90% мешканців до цього часу справно сплачували за надані підприємством послуги, окремі депутати під час сесії закликали потерпіти і продовжувати гріти воду у ківшику. Мовляв, всій країни зараз важко. Але така риторика виглядає швидше як спроба відвернути увагу від реального стану справ, якій склався на підприємстві.

«Скажіть будь ласка у нас все добре на комунальному підприємстві «Луцьктепло»? Хіба не на цьому підприємстві тривалий час неможливо було призначити керівника, а попередній керівник був звільнений з величезним скандалом? Хіба не на цьому підприємстві зараз призначений керівник? І міський голова губиться, коли говорить за яким же він його документом призначив, і де він його шукав. Якісь такі підкилимні незрозумілі призначення. Хіба не на цому підприємстві, від народного депутата приховують документи, пов’язані з правовідносинами з підприємством «ЗахідТех», яке входить в орбіту інтересів компанії «Континіум»? Саме неприємне, що звіт знімають з розгляду. Тимчасову контрольну комісію не треба створювати, кажуть депутати. Треба. Треба шановні. Треба брати відповідальність на себе», - Андрій Осіпов

Тим часом міський голова Микола Романюк запевнив, що питання про створення комісії не на часі, оскільки ситуація... під контролем. Втім, його виступ виглядав доволі суперечливо.

«Прийшов лист. З післязавтра на «Луцьктепло» взагалі відключають енергію тому, що немає можливості чим заплатити. Скільки «Водоканалу» «Луцьктепло» винне? Теж десь 6 мільйонів. 6 мільйонів. Тому ситуація є складна, непроста, але не є критичною такою, що комусь вигідно розказувати, що підприємство банкрут», - переконував депутатіа Микола Романюк.

На сесійне засідання вчергове прийшли колишні працівники підприємства, аби переконати, що підстави для створення такої комісії є, і вона здатна допомогти розібратись з реальним станом справ. 

«Чи лише об’єктивні причини призвели саме до такого розміру заборгованості? Ось в чому стоїть питання на яке б могла дати відповідь саме ця створена комісія. Останній звіт адміністрації був за перше піврічча 2013-того року. Щоб ви зрозуміли – 2 роки ні працівники підприємства реально не знають яка ситуація, і отримати інформацію ми не можемо. Трудовий колектив, бачачи ті, на нашу думку, зловживання чи неефективне використання коштів підприємства… Так, наші люди хотіли мати роботу і заробітну плату, але наші працівники ще й жителі міста Луцька. Вони хочуть мати тарифи не підняті. І питань дуже багато. Я до вас сьогодні звертаюся і прошу – все ж таки створіть цю комісію. Можливо, і я надіюся, що всі питання знімуться», - пояснила представниця трудового колективу ДКП «Луцьктепло» Неоніла Слюсар

Та попри аргументи з боку депутатів і заклик про допомогу від представників громади, необхідної кількості голосів для прийняття рішення про перевірку підприємства «Луцьктепло» в сесійній залі так і не набралося. Чи виправдана була така одностайна байдужість? Покаже час.