У Рожищі місцеві активісти здійснили черговий рейд з виявлення порушень на дорозі, а саме у перевезенні вантажівками піску, - йдеться на сторінці «Самооборони.Рожище» у Facebook.

«Вчора нам подзвонили і повідомили про рух автомобіля з піском. Ми виїхали і зафіксували. Випадково чи то ні, але якраз на перехресті біля світлофору в напрямку з мосту через р.Стир (в м.Рожище) якраз під’їхав патрульний автомобіль ДАІ. Спільно з міліціонерами долучились до перевірки документів», ‒ зазначають активісти.

Результат огляд такий:працівники кар’єру виписали документи на пісок 9 м.куб, а реально перевозилося близько 20 м.куб, що дорівнює приблизно 30 тоннам ваги тільки самого вантажу. Окрім того,10-12 тонн ‒ вага автомобіля. Активісти звертають увагу, що на всіх в’їздах та виїздах в Рожищі стоять знаки, які обмежують вагу від 10-17-24т.

«Водій автомобіля, так той взагалі, з його слів, не знає ні про наявність знаків, які обмежують рух транспорту, ні ваги автомобіля, ні реального об’єму та ваги вантажу (питання, як взагалі такий водій може виходити в рейс?). А міліціянти, так ті взагалі були здивовані,що в районі існує проблема з рухом перевантаженого автотранспорту,які вщент зруйнували дороги», ‒ йдеться в тексті.