Житель міста Камінь-Каширський вскочив колесом у величезну вибоїну від чого автомобіль почало носити по дорозі. Водій намагався будь-що зупинити машину, проте не зміг і здійснив наїзд на велосипедиста. Від отриманих травм чоловік помер на місці ДТП.

Трагедія сталася ще у липні минулого року. Обвинувачений розповідає, що того дня цілий день йшов дощ. Він їхав своїм автомобілем марки «ВАЗ» в напрямку міста Ковеля, де на дорозі багато ям. Через дощову погоду усі ями залило водою і водій не міг оцінити глибину вибоїн. Тож як міг - чоловік почав їх об'їжджати. Однак оминувши одну яму, водій втрапив лівим колесом в іншу. Від цього, в машині запала педаль газу і автомобіль став некерованим.

Саме в той час по дорозі їхали два чоловіка на велосипедах. За словами водія, коли авто стало некорованим він помітив, що машину несе саме в бік велосипедистів. Чоловік намагався вивернути кермо, щоб об’їхати їх та виїхав на зустрічну смугу.

Селяни на двоколісних помітивши це почали тікати. Проте одному з них це не вдалося – транспортний засіб вдарив чоловіка і він впав на асфальт. Що ж до машини, то її спинив лише телефонний стовб.

Аварія сталася неподалік магазину, відвідувачі якого одразу ж побігли на місце ДТП і викликали швидку.

Вже пізніше, під час експертизи автомобіля було виявлено, що у нижній частині задніх амортизаторів було стороннє втручання, тобто на момент аварії автомобіль був технічно несправним.

Коли справа дійшла до суду, дружина та діти загиблого подали цивільні позови про відшкодування моральної шкоди. Родичі вимагали стягнути з обвинуваченого по 95 000 гривень на користь кожної, мотивуючи це тим, що вони перенесли тяжке моральне страждання через втрату годувальника.

Обвинувачений же в суді пояснив, що він уже сплатив жінкам 11 000 гривень одразу після аварії. Чоловік дуже шкодує про скоєне, яке в певній мірі залежало від технічного стану автомобіля та тих же вибоїн на дорозі. Тож він просив суд відмовити родичам загиблого у задоволенні цивільних позовів з тих мотивів, що у нього скрутне фінансове становище.

Втім суд вирішив інакше – вироком Камінь-Каширського районного суду чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі і зобов’язали його сплатити 110 000 гривень моральної шкоди на користь жінки, та 55 000 гривень на користь старшої дочки, адже менша дочка загиблого є неповнолітньою.

Не погоджуючись із таким вироком і обвинувачений, і представник потерпілих подали апеляційні скарги.

Сьогодні в Апеляційному суді Волинської області мало відбутись слухання справи та головуючий суддя по справі Василь Оксентюк зачитав клопотання від адвоката обвинуваченого про відкладення розгляду справу. Таким чином, колегія суддів переглядатиме справу аж у серпні.