У приймальні голови Волинської ОДА Володимира Гунчика посварилися працівники ОДА та громадські активісти, бо останні хотіли поза чергою зайти у кабінет губернатора.

Конфлікт мав місце у п’ятницю, 3 липня, - пише Волинське агентство розслідувань.

Після прес-конференції щодо необхідності громадського контролю призначень на Волинській митниці активісти «Народного контролю Волині», «Автомайдану України», «Самооборони Волині», об’єднання «Активіст» поїхали у Волинську ОДА, щоб вручити голові Володимиру Гунчику звернення, де вимагають протягом тижня провести відкритий конкурс на заміщення посад на Волинській митниці.

Проте у приймальні керівник відділу забезпечення діяльності керівництва Олена Козюпа повідомила, що в Гунчика зустріч із керівником Апеляційного суду Волинської області Петром Філюком, а потім він буде працювати із документами, тому прийняти активістів не може.

Тому вона запропонувала записатися і прийти тоді, коли у Гунчика буде можливість поговорити з активістами. Однак Павло Данильчук та інші наполягали, що вони таки мають зайти, адже питання призначень на Волинській митниці важливіше за графік роботи голови ОДА.

«Масла у вогонь» підливало і те, що у приймальні знаходилися члени «Автомайдану Волині», які теж чекали на зустріч із Гунчиком. Між Сергієм Похою, Павлом Данильчуком і Олексієм Панасюком виникла словесна перепалка, бо Поха вимагав, щоб активісти, які прийшли щодо питання митниці, «стали в чергу», адже автомайданівці вже сидять в приймальні 40 хвилин.

Натомість Павло Данильчук назвав Поху «адвокатом Гунчика» та відмовився із ним говорити.

У підсумку Данильчуку вдалося зайти в кабінет до Гунчика, посилаючись на право невідкладного прийому для депутата Луцької міської ради. За його словами, Гунчик пообіцяв зустрітися із активістами через громадську раду.

Тому вони звернуться до голови ради Ігоря Дильова, щоб той організував таку зустріч на наступному тижні. Також, за словами Данильчука, Гунчик пообіцяв, що регіоналів в його «команді» не буде, але звернення не підписав, бо документи, які підписує голова ОДА, мають бути належним чином оформлені.