3 липня рівненські правоохоронці затримали прокурора Рівненської районної прокуратори Андрія Таргонія. Саме його рік тому тягав за краватку відомий українських активіст Олександр Музичко за прізвиськом Сашко Білий. «Тепер видно, що недарма тягав», - коментують рівняни, - інформує «Преса України».

О третій годині дня 3 липня правоохоронці Рівного затримали прокурора Андрія Таргонія на отриманні хабара в розмірі 50 тисяч гривень. Затримання проходило на робочому місці Таргонія – в Рівненській районній прокуратурі. В ньому взяли участь представники прокуратури та спецпідрозділ УМВС «Сокіл».

Затриманий підозрюється в отриманні хабара в розмірі 50 тисяч гривень. Частину суми було знайдено при ньому – в шухляді його столу. Це 15 тисяч гривень міченими купюрами. При цьому Таргоній відмовився видати їх самостійно, тому правоохоронці були змушені обшукати його робоче місце. Решту 35 тисяч гривень Таргоній попередньо віддав адвокату-спільнику.

Коментуючи ситуацію, заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик відмовився прямо назвати ім’я та прізвище затриманого, посилаючись на закон про конфіденційність, проте очевидці події стверджують – мова йде саме про Андрія Таргонія, який прославився на всю Україну та поза її межами тим, що його тягав за краватку активіст Сашко Білий.

Боровик розповів про деталі справи. За його словами, до обласної прокуратури надійшла скарга від мешканця одного із сіл Рівненської області про те, що Таргоній вимагав від нього хабара за закриття кримінальної справи, відкритої проти нього ще рік тому за викрадення авто із спільниками. При цьому скаржник прикріпив аудіозапис розмови.

Андрій Таргоній наразі затриманий. Проти нього відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Прокуратура області працює над тим, щоб винести йому підозру і добиватися його арешту в суді. Таргонію відповідно до статті ККУ, яку йому приписують, загрожує 8-12 років позбавлення волі із забороною займатися надалі своєю професійною діяльність протягом наступних 3 років. Також статтею передбачена конфіскація майна. 

Очевидці стверджують, що під час свого затримання Андрій Таргоній оперативно зателефонував своїй мамі – Ірині Таргоній, яка приїхала і заважала правоохоронцям потрапити в середину будівлі. Саме мама прокурора виступила публічно на його захист в 2014 році, коли Сашко Музичко тягав його за краватку. Тоді вона стверджувала, що її син – чесний охоронець закону.