Від початку року у Волинській області відбулося вже 36 земельних аукціонів: 19 - з продажу 34 земельних ділянок несільськогосподарського призначення у власність та прав оренди на них; та 17 – з продажу права оренди на 39 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

Це на 13 аукціонів більше, аніж за аналогічний період 2014 року, - повідомляє прес-служба ГУ Держеокадастру у Волинській області.

Лише упродовж червня-початку липня 2015-го провели 11 земельних торгів. У їх ході у власність було продано 5 земельних ділянок несільськогосподарського призначення для будівництва та обслуговування житлового будинку площею 0,4295 га у м.Нововолинську. До бюджетів надійшло 479,7 тис. грн, що на 28% більше від стартової ціни, а вартість 2 наділів зросла майже на 50% стартової пропозиції.

Окрім того, на аукціонах змагалися за права оренди на ділянки несільськогосподарського призначення для будівництва та обслуговування закладів торгівлі. Відтак, таких прав продано 6 на наділи загальною площею 0,451 га. Загальний розмір річної орендної плати становить 114,273 тис. грн., що на 67% більше від стартового розміру орендної плати. Реалізовано ділянки у Горохівському та Ратнівському районах.

Також за 6 місяців 2015 року на земельних торгах продано право оренди 39 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1205 га з річною орендною платою 677,1 тис. грн.

«Переважно в земельних аукціонах беруть участь представники малого, середнього бізнесу, які мають бажання працювати у населених пунктах або розширювати агробізнес. Ці люди розуміють перспективу інвестицій у землю. В свою чергу конкурентні торги значно підвищують вартість лотів, бюджети отримують в середньому на 30% більше коштів, які можуть спрямувати на розвиток громад», - каже перший заступник керівника земельного відомства області Світлана Богута.

Наразі для продажу права оренди на земельних торгах в області пропонується 10 земельних ділянок несільськогосподарського призначення та 31 земельна ділянка сільськогосподарського призначення державної власності.

Загалом на Волині для потенційного продажу на земельних торгах визначено 170 ділянок.