Частина надходжень до держбюджету, що з’явиться внаслідок наведення порядку на митниці, буде спрямована на будівництво дороги Одеса-Рені. Про це 7 липня у Києві заявив президент України Петро Порошенко на спільній зустрічі з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим, передає «УНІАН».

«Особливу увагу (під час переговорів – ред.) було приділено будівництву дороги, моєї ініціативи. Дорогу, яка зв’яже Одесу, Болград та Рені та яка буде потужним транзитним коридором через Молдову на Румунію», - зазначив він. «Ми домовилися про те, що ми проведемо переговори, за допомогою наших болгарських та румунських партнерів нам вдасться залучити кошти ЄС: кошти Болгарії, Румунії», - додав Порошенко.

 «Справа не тільки в коштах, бо ця дорога має стати символом нашої дружби. Я дав доручення підготувати проект змін до закону про держбюджет України. Думаю, що завтра в Одесі мені вдасться його презентувати», - відзначив президент. «Зміни до закону будуть полягати в тому, що внаслідок рішучих дій з наведення порядку на митниці ми зможемо збільшити надходження до держбюджету, і частина цих надходжень буде спрямована на будівництво дороги, як фінансування з українського боку», - наголосив Порошенко.

Президент повідомив про проведення консультацій з урядом, міністерствами фінансів та інфраструктури, обласною адміністрацією, за результатами яких було дано доручення розробити проект будівництва дороги Одеса-Рені та графік фінансування робіт.  «Ця дорога має стати дорогою дружби, дорогою дружби між Україною, Румунією і Болгарією. І я бачу виключне значення цього транспортного коридору для покращення торговельних відносин між нашими країнами, які відкриває запровадження з 1 січня 2016 року в повному обсязі поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом», - додав глава держави. Він зазначив, що зона вільної торгівлі з ЄС знімає будь-які бар'єри і відкриває ринки Румунії і Болгарії для українських виробників.