На лаві підсудних Луцького міськрайонного суду опинився лучанин Олександр Ярмолюк. Чоловіка судять за те, що він на ґрунті ревнощів зарізав свого товариша. За цей злочин молодик може потрапити за ґрати на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Трагедія сталася на початку квітня цього року. Раніше ми вже писали про те, що в одній з луцьких багатоповерхівок зарізали чоловіка. Нині ж справа уже слухається в суді.

Чоловік, який виявився інвалідом ІІІ групи, цілком визнає свою вину і навіть не оспорює обставин злочину та матеріалів справи. Сам обвинувачений на підставі ст. 63 Конституції України відмовився давати покази, тому відтворити обставини трагедії вдалося за словами свідків.

Того вечора компанія з 6 людей відпочивала у квартирі свого знайомого. В помешканні люди часто збиралися для того, щоб випити або ж заночувати. Дехто навіть живе в помешканні понині. Зауважимо, що майже усі свідки по справі вказують на одну і ту ж адресу, за якою вони проживають.

Отож, після посиденьок за чаркою, троє людей пішли спати, а решта лишилася за столом.

Згодом дівчина Ірина Романюк пішла до кімнати. В суді жінка розповіла, що напередодні посварилася з одним із гостей квартири і сильно рознервувалася. Через це у неї бувають приступи – вона втрачає свідомість і не може дихати, а тому їй потрібно робити штучне дихання.

«В мене проблеми з серцем, я навіть на обліку стою. Коли я сильно рознервуюсь, то втрачаю свідомість і не дихаю. Тоді мені треба, щоб хтось зробив штучне дихання», - пояснювала в суді Ірина.

Тож після сварки з одним присутнім гостем Ірина Романюк знепритомніла, тому товариш Роман Кулик одразу взявся приводити її до тями. Чоловік нахилився над дівчиною, але в той момент до кімнати зайшов її кавалер Олександр Ярмолюк.

Молодик приревнував кохану і вхопився за ніж. Поки Роман Кулик стояв над Іриною Олександр Ярмолюк вдарив чоловіка в спину. Потім швидко витягнув ножа зі спини Романа і наказав своїй коханій збиратися.

Молоді люди розбудили усіх хто був у квартирі і почали викликати швидку. Проте за кілька хвилин після скоєного Олександр та Ірина покинули квартиру.

«Ми пішли звідти, бо я не можу дивитися на кров. Я тоді побачила, що в Роми дірка в спині, з якої тече кров і почала кричати, щоб викликали швидку. Хтось почав тоді дзвонити, а ми з Сашою вийшли на вулицю. Там він мені розказав, що було, бо я ж не знаю, я була в відключці. Саша сказав, що це він зарізав Рому, але я йому тоді не повірила. Я йому не вірю і зараз, і ніхто не вірить. Весь 33-ій район не вірить в те, що Саша міг зарізати Рому», - розповіла свідок трагедії Ірина Романюк.

Втім, попри надії своєї дами серця, Олександр Ярмолюк визнав свою вину, а під час слідчого експерименту навіть детально розказав та показав, як він вбивав товариша. Разом з тим, чоловік переконує, що не мав наміру вбивати Романа Кулика, а лише хотів його налякати.

Тож наразі справу слухає колегія суддів Луцького міськрайонного суду. Яке покарання для вбивці вимагає прокуратура наразі не відомо, однак ч.1 ст.115 ККУ, за якою судять Олександра Ярмолюка передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.