Частина депутатів Луцької міської ради підтримують ліквідацію комунального підприємства «Ласка», яка відповідає за утримання та відлов собак і котів в Луцьку.

Про це йшлося під час засідання «регламентної» комісії міської ради у середу, 15 липня, - пише Волинське агентство розсляідувань.

Як розповів депутат міськради Ігор Поліщук, він не бачить необхідності в існуванні такого підприємства у Луцьку, адже, за його словами, на вулицях бродячих собак не стало менше. Наприклад, він розповів, що ледве дійшов до гуртожитку на Привокзальній, 13 через бродячих собак, які його переслідували.

Також він зауважив, що негативно до існування підприємства ставляться волонтери, зокрема Вероніка Цибульська.

Депутат Андрій Осіпов відзначив, що «Ласка» не здійснює господарську діяльність, тому не може бути підприємством, лише установою. Також він зачитав результати заміру шуму біля КП «Ласка» на вулиці Мамсурова. Там вказано, що рівень шуму в різні частини доби біля підприємства та житлових будинків, що поряд, перевищує норму.

Богдан Шиба зазначив, що наразі немає можливості вдосконалити роботу цього підприємства, тому його треба ліквідувати, натомість опіку за безпритульними собаками варто передати громадським організаціям.

Проти ліквідації виступив депутат Анатолій Бірюков. Він вважає, що варто надати пропозиції щодо реформування підприємства, зокрема, можливо, звільнити керівника. Однак ліквідовувати його не варто.

Більшістю голосів пропозицію ліквідувати КП «Ласка» підтримали.