Громадські організації Волині виступили з офіційною заявою проти повернення до влади кланів часів режиму Януковича. Зокрема, Волинське обласне об’єднання учасників АТО, «Самооборона Волині» та представники волонтерського руху висловили своє обурення з приводу призначення Романа Колісника на стажування на посаду заступника начальника управління лівого та мисливського господарства області, відновлення на посаді колишнього головного митника Волині Романа Микитюка та подальшої роботи керівника волинського держкомзему Василя Василенка.

«Гунчик так і не відповів, яке його відношення до призначення Колісника, а Василенко і не припиняв роботи в управління земельних ресурсів… Єдине що він пояснив – буцімто  в нього немає до Василенка претензій до роботи за останній рік», - заявив представник обласного об’єднання учасників АТО Вячеслав Савчук.

Більше того, громадські активісти вимагають у влади прозвітуватись чи хоча б прокоментувати свою причетність до повернення у державні органи людей, які свого часу активно підтримували режим Януковича. В той же час, ветеран батальйону «Айдар» Ігор Рицко заявляє, що проблема з поверненням старих кадрів, які працювали на попередню корумповану владу - йде згори.

«Куди дивляться органи влади, які допускають проходження таких паперів про призначення подібних людей? За цим буде слідкувати громадськість. Якщо після другої прес-конференції влада не дослухається – буде дуже шкода. Вони втрачають довіру громади. Подумайте над нашими словами – не доводьте людей», - наголосив Ігор Рицко.

Разом з тим, представник відділу протидії корупції «Самооборони Волині» Ганна Стульська закцентувала увагу також і на темі таємних домовленостей. Мовляв або влада йде на конструктивний діалог і співпрацю з громадськими активістами, або ж це викличе появу нових «опричників» у камуфляжах.  

Щодо цього, то представник однієї з місцевих громадських організацій під час зустрічі у стінах облдержадміністрації заявив, що до повернення Романа Колісника окрім нинішньої влади доклали руку і самі ж представники громадського руху. А саме – окремі бійці ДУК ПС, які за його словами підтримали Колісника-молодшого і вже їздять з ним у ролі приватної охорони. Мовляв, це свідчить про те, що Роман Колісник проплатив підтримку добровольців, які почали його «кришувати».

На таку заяву різко відреагував представник нововолинського осередку ДУК ПС Андрій Фафлей, який заявив, що не можна увесь добровольчий корпус Правого сектору уособлювати в єдиному Віталію Ковальчуку. Мовляв, такі дії дійсно дискредитують увесь батальйон, однак не можна судити про всіх одразу.

 «Служба безпеки Правого сектору розбереться з тим, що представляє пан Ковальчук», - запевнив Андрій Фафлей.

Таким чином, активісти озвучили звернення до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з вимогою поінформувати громадськість щодо причетності до повернення у владні кабінети Романа Колісника, Романа Микитюка і подальшу роботу Василя Василенка. В інакшому випадку активісти пообіцяли вдаватись до більш рішучих дій, аби не допустити до влади старих кадрів.