Управління освіти Луцької міської ради надіслало заперечення на проект рішення «Про врегулювання окремих питань батьківської фінансової допомоги в діяльності закладів освіти м.Луцька», який підготували та подали на сесію обранці з депутатської групи «Новий Луцьк».

Про це представники депгрупи оголосили під час брифінгу сьогодні, 22 липня. 

Так за словами керівника групи Андрія Осіпова, саме міське управління освіти є найбільш незацікавленою стороною, якій не вигідне прийняття подібного рішення. І має на це власне пояснення. 

«В умовах прозорості немає місця для корупції. Тому їм таке рішення – не на руку. З одного боку ми боремся зі зловживаннями у сфері освіти, з іншого – даємо можливість батькам самим розпоряджатися своїми внесками за рахунок створення подібних благодійних фондів на місцях», - зауважив Андрій Осіпов.

Депутати закликали колег таки підтримати проект рішення щодо благодійних внесків в закладах освіти та разом з тим, звернути увагу на те, що за такою схемою вже кілька років працює Палац учнівської молоді в Луцьку. За словами Андрія Осіпова, це - хороший приклад і за їхньою практикою варто зробити подібні благодійні внутрішні фонди, які й вирішуватимуть питання збору батьківських внесків і доцільності їх використання.