Міністерство екології та природних ресурсів спільно з Державною службою геології та надр розроблять зміни до законодавства, щоб розв’язати проблеми незаконного видобутку бурштину на Поліссі.

Як повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського під час оперативної наради керівникам Міністерства екології та природних ресурсів та Державної служби геології та надр було дано доручення розробити зміни до законодавства, щоб розв’язати проблеми незаконного видобутку бурштину на Поліссі.

«Ми маємо попередньо провести консультації з науковою громадськістю, геологічними установами та організаціями, а також залучити до цього процесу місцеві владу та громади», — наголосив Вощевський.

За словами віце-прем’єра буде підготовлена комплексна програма розвитку галузі видобутку бурштину. Основною метою такої програми буде розвиток Поліського регіону за рахунок легального та прозорого механізму використання надр, створення робочих місць для місцевого населення. Як сказав Вощевський, «держава повинна взяти сферу видобутку сонячного каміння у свої руки й активізувати правоохоронні органи для припинення діяльності «чорних копачів» та контрабандистів».

Нагадаємо, що планується створити одне держпідприємство яке буде займатися видобутком та реалізацією бурштину на зовнішніх та внутрішніх ринках.