Обстріл околиць Станиці Луганської розпочався опів на десяту вечора 27 липня. Бойовики застосували важке озброєння, що призвело до поранення 5-х українських військовослужбовців, які захищали тут свої позиції.

Новину повідомляє «Преса України».

«З 21.30 до 1-ї ночі 28 липня, бойовики вели обстріл з 122-мм артилерії, мінометів та стрілецької зброї по позиціях сил АТО поблизу н.п. Станиця Луганська», - йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

Під час цього обстрілу поранення різної ступені важкості отримали п’ятеро українських військовослужбовців. Окрім того в районі Станиці Луганської бойовики ще двічі за вечір 27 липня та ніч 28 липня відкривали вогонь, застосовуючи ті ж види озброєння.

Що стосується Донецького напрямку, то з опівночі по шосту ранку 28 липня тут зафіксовано 8 випадків порушення режиму тиші. При цьому незаконні збройні формування відкривали вогонь з крупнокаліберних кулеметів, мінометів, ствольної артилерії і стрілецької зброї. На Артемівському напрямку відбулося всього 4 обстріли із застосуванням тих же видів озброєння, а також танку. На Маріупольському напрямку було спокійно.