В луцьких дошкільних закладах створюватимуть благодійні фонди, які покликані допомогти батькам розібратися з використанням коштів, які вони самі сплачують на садочок, і перевірити аби кожна копійка йшла на потреби їхніх дітей. Про це йшлося сьогодні, 30-го липня, під час другого пленарного засідання 76-ї сесії Луцької міської ради.

Варто зазначити, що таким чином маючи статус юридичної особи, благодійний фонд зможе організовувати оптові закупівлі та контролювати витрати. Відтак, депутатська група «Новий Луцьк» підготувала проект рішення «Про врегулювання окремих питань батьківської фінансової допомоги в діяльності закладів освіти міста Луцька».

За словами члена депутатської групи «Новий Луцьк» Ірини Констанкевич із створенням благодійних фондів у ДНЗ будуть здійснюватися безготівкові розрахунки, оптові закупівлі і це буде прозоро. До того ж, благодійний Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» взяв на себе зобов’язання давати консультації і фінансову допомогу для відкриття цих рахунків.

В свою чергу начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк висловив незгоду з окремими пунктами проекту рішення. Мовляв, нічого у створенні благодійних фондів нема поганого і водночас зазначив, що абсолютно недопустимою є заборона батьківських комітетів чи піклувальних рад.

На що депутат Ірина Констанкевич зауважила, що благодійні фонди не ставлять під загрозу існування комітетів і це лише підвищить господарську ефективність та прозорість використання батьківських коштів.

Після жвавого обговорення депутати таки підтримали ініціативу депутатської групи «Новий Луцьк» і проголосували "ЗА" прийняття такого важливого для лучан рішення.