На Закарпатті в Ужгороді на кордоні із Словаччиною з’являться ворота, які ускладнять життя українцям, котрі їздять на так званих «пересічках», нерозмитнених автомобілях з європейськими номерами, передає uzhinform.com.

- Дайте нам нормальні машини, нормальні ціни на нормальні машини. Skoda Octavia коштує там (в ЄС, - прим.ред) 1-1,5 тисяч євро, у нас 9-8 тисяч. Це питання хтось підіймав, за простий народ хтось думав? – обурюється чоловік, який вже не рік їздить на авто з європейськими номерами. Наявність воріт унеможливить перетин кордону на нейтральній зоні і з’являться черги на кордоні. Хоча прикордонники запевняють, що і зараз водії не мають права розвертатися на нейтральній зоні.

Начальник управління інфраструктури Закарпатської митниці Людмила Козловська запевнила, що ворота з’являться не раніше середини 2016 року. Активісти згодні платити гроші один в раз рік, щоб безперешкодно користуватися такими авто та навіть розробили законопроект, розповів активіст Павло Білецький.

Нагадаємо, раніше Олег Назаренко президент Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів розповів, що транзит або тимчасове ввезення авто на іноземній реєстрації - самообман для українців. Проте, Назаренко поділився думкою, коли українцю вигідно купувати авто на європейських номерах.