Перша неділя серпня в зоні АТО пройшла надзвичайно напружено. Як заявив речник з питань АТО Андрій Лисенко, зафіксовано 7 фактів ведення артилерійського та мінометного вогню по житлових кварталах міст і сіл на Донецькому і Маріупольському напрямках, - передає Кореспондент.

На Луганському напрямку найбільш складною залишається ситуація у Станично-Луганському районі. Надзвичайно складною залишається ситуація в районі Світлодарська Донецької області. На західних околицях Донецька ситуація залишається незмінною. Бойові дії з епізодичним застосуванням танків і артилерії ведуться в цілодобовому режимі.

Під обстрілом опинилися житлові квартали Авдіївки і Водяного. На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися передових рубежах ЗСУ між Волновахою і Тельмановим. За минулу добу в результаті бойових дій 4 українських військовослужбовців загинули, 15- були поранені.

Актуальна карта АТО на сьогодні, 03.08.2015

У штабі АТО повідомляють, що в районі Горлівки вчора було досить спокійно. У свою чергу, сайт ДАН з посиланням на «міноборони» ДНР повідомляє про нічний обстріл Горлівці.

«Результатом обстрілу Горлівки стали пошкодження чотирьох приватних об'єктів. Внаслідок попадання вибухонебезпечних предметів пошкоджено дві квартири на вулицях Леніна та Гагаріна. Крім того, постраждали електропідстанція і склад», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що під обстріл потрапило селище Червоний Партизан, за 6 км від Горлівки, є пошкодження електропостачання та газопостачання. Почастішали танкові обстріли в районі Донецька, Пісок та аеропорту.