Сьогодні 3 серпня у Палаці культури міста Луцька розпочався прийом анкет усіх бажаючих, які хочуть вступити до лав нової поліції. У приміщені палацу вишикувалась довжелезна черга лучан охочих спробувати свої сили у якості правоохоронця. З цього приводу сьогодні відбулось відкриття набору за участі представників влади та правоохоронців.

Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига розповів, що робота по створенню нової правоохоронної структури, набору працівників та їх навчанню вже розпочалась у декількох містах України. І Волинь не буде «пасти задніх», адже може перейняти досвід та заручитись підтримкою поліцейських республіки Польща.

«Щоб ви знали - рівень довіри населення до поліції у республіці Польща сягає більше 90%» - зауважив Петро Шпига.

Свої сподівання, що нова поліція поверне довіру лучан до правоохоронних органів, також висловив заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Кошарук. На його думку новостворена структура навіть здатна привабити на Волинь іноземних інвесторів.

«Поліцейський це сьогодні позитивний бренд. І безумовно луцький поліцейський додасть іміджу Волині, що відповідно відобразиться на рівні інвестиційної привабливості», - запевнив Кошарук.

Начальник УМВС Волинської області запросив всіх волинян взяти участь у конкурсі, адже, на його думку, чим більше людей виявлять бажання вступити до лав поліції, тим якісніший буде відбір. «Старим» міліціонерам, які виявлять бажання стати поліцейськими, потрібно буде пройти конкурсний відбір на загальних засадах, разом з усіма іншими. Тим хто відбору не пройде - доведеться шукати роботу в «іншому місці».

У свою чергу Петро Шпига пообіцяв, що серед кандидатів буде обрано кращих із кращих. Він також розповів про основні вимоги до бажаючих стати поліцейськими, на які першочергово звертатиметься увага. Серед них - повна середня або вища освіта, наявність посвідчення водія категорії «В», відмінна фізична форма та моральна стійкість.

Загалом нова структура налічуватиме близько 160 поліціянтів. Створять близько 20-ти екіпажів, які слідкуватимуть за порядком цілодобово. Заробітня платня поліцейських становитиме приблизно 6-8 тисяч гривень. Хто очолить нову поліцію наразі невідомо. Планується, що нова поліція розпочне свою роботу у листопаді – грудні.