Дружина та четверо дітей військовослужбовцяЮрія Гіля, який загинув на початку травня на Сході, житимуть у новому будинку. Помешкання родині Героя придбали волонтери, - інформує День.

Родині загиблого солдата Юрія Гіля, який підірвався на фугасі у Луганській області, купили будинок у селі Радехів Любомльського району. У нього можна заселятися після невеликого косметичного ремонту.

Волонтер із Любомля Ольга Савош розповіла, що вони шукали помешкання, яке б не вимагало великої затрати ні сил, ні коштів. Бо у родини немає батька, який би це все робив. А матері з чотирма дітьми підняти будинок власноруч не до снаги.

Волонтери, яких у Любомльському районі очолює Андрій Дем’янчук, і привезли тіло Юрія додому. До мобілізації на війну він пішов у лютому.

За словами Ольги Савош, чоловік мріяв про власний дім для своєї сім’ї, аби діти мали дах над головою. Адже мешкала сім’я в орендованому будинку.

Після загибелі чоловіка саме волонтери найбільше піклувалися про його родину. Привозили одяг, взуття, продукти.

Дім для Гілів шукали довго, і вже було й втратили всяку надію. Хат, які продаються, у волинських селах чимало. Але багато із тих, які продавали, мали проблеми з переоформленням документів, інші потребували серйозного ремонту.

Врешті, активістам вдалося знайти дім у селі, де мешкають батьки вдови Любові, та ще й у доброму стані. Кошти, за які придбали дім, повністю волонтерські. Завдяки Наталії Деречинській, Катерині Кухаренко, Вероніці Федосовій-Цибульській та іншим активістам діти Юрія Гіля тепер мають власний дах над головою.

Ольга Савош стверджує, що головним було, аби рідні загиблого воїна знали, що вони не самотні, не покинуті, що вони залишилися жити серед людей, і їх не відправлять ні з чим, як це часто, на жаль, нині спостерігається у владних кабінетах.

Наразі волонтери вирішують питання з підведенням у дім води та купівлею меблів. До слова, офіційної допомоги, яку держава має сплачувати у випадку загибелі воїна, ця родина ще не отримала.