Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про конфіскацію надзвичайно великої партії бурштину, здобутого незаконним шляхом. Її в ніч на 4 серпня вдалося затримати міліціонерам і представникам фіскальної служби в ході великої спецоперації в Рівненській області. Вартість двох з половиною тонн каменю попередньо оцінюється в 3 мільйони доларів.

Новину повідомляє «Преса України».

«Цієї ночі спеціальна група МВС в Рівненській області затримала більше 2,5 тонн (!) Незаконно добутого сонячного каменю, упакованого для відправки за кордон. Рекордна за обсягом партія затриманого бурштину коштує за попередньою оцінкою близько трьох мільйонів доларів (3 000 000 $) !!! Більш точно - вага і склад каменів по фракціях, яка готується до контрабанди партії і його вартість визначать експерти на місці в Києві, куди вантаж прямує зараз при озброєній охороні», - повідомив Аваков.

Міністр пообіцяв, що в найближчі дні затриманий бурштин буде представлений у Києві, «щоб нічого з ним не« сталося». Його збираються направити в державну скарбницю України.

Аваков також розповів, що затримання такої великої партії сонячного каменю - результат великої спецоперації, яку протягом тривалого часу готували спільно працівники фіскальної служби і міліціонери. Операція була спрямована на те, щоб розкрити одне з найбільших злочинних угрупувань, яке діє в Рівненській області та промишляє незаконним видобутком бурштину.

«Буде продовження, з'являться прізвища - в минулому відомого одіозного депутата П., продажні правоохоронці та чиновники.. - ми свою роботу будемо робити. Але!.. ПОТРІБНО, як уже писав раніше - приймати закон, що регулює державний контроль, видобуток і збут бурштину!»- пообіцяв міністр.