Із 11 до 15 серпня на Волині триватиме 9-та Національна відбіркова конференція «Європейський молодіжний парламент – Україна». Активна молодь із України та 14-ти країн Європи (Швеції, Португалії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Австрії, Угорщини, Чехії, Грузії, Великобританії, Білорусі, Туреччини, Італії та Греції) обговорюватиме питання миру в нашій державі та загалом на Європейському континенті, - пише Волинська газета.

Протягом п’яти днів 100 учасників віком від 16 до 22 років під керівництвом 40 досвідчених представників Європейського молодіжного парламенту з усієї Європи спробують знайти відповіді на питання, що хвилюють всіх без виключення мешканців Європейського континенту. Керуватиме конференцією пані Нура Беруба зі Швеції та команда досвідчених модераторів – голів парламентських комітетів. Учасники встигнуть не лише стати єдиною командою, скласти та захистити резолюції – офіційні документи з унікальними рішеннями досліджуваних проблем, а й пізнати культурні традиції інших країн та отримати цінний досвід міжкультурного спілкування. Головна мета конференції – підготувати дорадчий документ стосовно миру в Україні та Європі та відібрати делегацію, яка представлятиме Україну на міжнародних сесіях ЄМП в Лейпцигу та Дубліні-Белфасті.

9-та Національна відбіркова конференція проходитиме за підтримки Фонду Конрада Аденауера, Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, компанії Модерн-Експо Груп, Луцької міської ради, програми LEAD та Міністерства молоді та спорту України. Серед офіційних заходів конференції – церемонія відкриття, що відбудеться 12 серпня о 18:30 в Палаці культури «Просвіта», Генеральна Асамблея та церемонія закриття конференції, які пройдуть 15 серпня в будівлі Волинської обласної ради.