Коли Іловайськ був уже у щільному кільці російської регулярної армії та бойовиків, то в наступ на 4 тисячі озброєних до зубів окупантів військове відомство послалj роту і тактичну групу 51-ї бригади. Вище командування замовчує цей факт іще й досі, - пише Нововолинськ діловий.

Кількість українських бійців, які загинули в результаті Іловайської трагедії 2014 року, може становити до тисячі людей.

Про це заявив голова тимчасової слідчої комісії з розслідування Іловайської трагедії (із серпня по жовтень 2014 року) Андрій Сенченко на прес-конференції:

— Щоб чесно відповістити на запитання про втрати, потрібно в розрізі кожної силової структури, яка брала участь у цих подіях на тому чи іншому етапі, дати наступні відповіді: загиблі безпосередньо в боях у всіх епізодах; померлі від ран у госпіталях, від ран, отриманих у всіх Іловайських подіях, і довідково зниклі безвісти.

Наша комісія змогла лише побічно оцінити ці втрати у всіх епізодах у сумі до 1000 осіб. Чому побічно? Тому що є епізод. Його, зчепивши зуби, просто замовчує військове відомство – вони роблять вигляд, що його не було й спочатку це не розслідувала військова прокуратура.

 


База під Дзеркальним...

Коли Іловайськ оточили приблизно 3,5-3,6 тисячі російських військових, регулярні частини, посилені (за нашими даними) 500 бойовиками, то в наступ на ці сили з метою деблокування Іловайська послали роту й тактичну групу 51 бригади, тобто послали на смерть, — сказав Сенченко.