Луцькі депутати підтримали проект звернення до Кабінету Міністрів України щодо невідкладних заходів для стабілізації в галузі теплопостачання Луцька.

Про це стало відомо сьогодні, 27 серпня, під час засідання 77-ї сесії Луцької міської ради.

Депутат Василь Гриб зачитав декілька пунктів зі звернення, яке підготувала профільна комісія до КМУ. У документі зазначається, що через прийняття Кабміном постанови «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу» від 18 червня 2014 року та застосування з листопада 2014 року нормативів розподілу коштів з рахунків із спеціальним режимом використання теплопостачальних і теплогенеруючих підприємств, які були ними відкриті у серпні 2014 року, ситуація в комунальній теплоенергетиці Луцька оцінюється як критична. Василь Гриб додав, що ДКП  «Луцьктепло» потребує як мінімум три мільйони гривень, адже стан тепломереж міста далекий від задовільного.

В свою чергу голова профспілкової організації ДКП «Луцьктепло» Неоніла Слюсар повідомила, що три мільйони гривень - це мінімальні кошти, які підприємство встигне освоїти до початку опалювального сезону на елементарний ремонт. В першу чергу ці кошти потрібні на мережі, які на 70% повністю зношені. За її словами, роками тарифи на тепло не покривали витрат і робити повноцінні заміни мереж не було за що.

«Якщо ми не отримаємо цих коштів (три мільйони - ред.), то Луцьку загрожує техногенна катастрофа в осінньо-зимовий період» - заявила Неоніла Слюсар.