Під час 77-мої сесії Луцької міської ради були розглянуті зміни до бюджету міста. Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова розповіла, що підприємству ДКП «Луцьктепло», для початку опалювального сезону, буде надано 1 мільйон гривень, який знімуть з програми «Безпечне місто».

Луцький міський голова Микола Романюк заявив, що грошей на заробітну плату працівникам «Луцьктепло» з бюджету міста виділятись не буде. Виділені кошти підуть на ремонтні роботи системи опалення, аби підприємство в загалі мало можливість подавати гарячу воду лучанам.

За словами мера загалом ДКП «Луцьктепло» для початку роботи потрібно 5 мільйонів. Три з них підприємству доведеться взяти у кредит.

Розмахуючи перед депутатами актом «Нафтогазу України», Романюк звинуватив у всіх бідах ДКП «Луцьктепло» працівників підприємства, незадоволених роботою попереднього керівництва.

За його словами ДКП «Луцьктепло» боргує НАК «Нафтогаз України» 23 мільйони гривень, через що Луцьк не включено у списки міст яким буде постачатись газ.

«Хоча в цьому році ми спожили газу на 112 мільйонів а заплатили майже 130 мільйонів. Тобто ще за минулий рік погасили. Заборгованість населення 28 мільйонів. Отой чоловік, який кричав на зборах, і казав – ми вас звідси живим не випустимо, і той колектив, який аплодував йому, хай ідуть збирають гроші з мешканців, яким надали тепло. Я за них грошей збирати не буду» - зауважив Романюк.