Чисельність російських бойовиків, які добровільно воювали на Донбасі, становить від 30 до 50 тис. Про це заявив колишній керівник терористичної організації «Донецька народна республіка», житель Москви Олександр Бородай, - пише УНІАН.

«Чисельність потенційну ми оцінюємо приблизно, за нашими даними, це від 30 до 50 тисяч чоловік. Не всі воюють півтора року, хтось «заходив» туди по другому разу. Списки деякі є, люди добре знають один одного», - сказав Бородай. При цьому він наголосив, що російські бойовики продовжують залишатися в окупованих районах Донбасу. Крім того, Бородай заявив, що в РФ буде створено організацію "Союзу добровольців Донбасу в Росії», восени планується провести установчий з'їзд організації, обрати органи управління.

«Це буде організація взаємодопомоги, яка покликана об'єднати добровольців. Нормальний ветеранський союз. Нам треба допомагати цим людям соціалізуватися», - сказав бойовик. За словами терориста, зараз документи громадської організації перебувають у Мін'юсті. Бородай також заявив, що організація добиватиметься прирівнювання російських бойовиків «до ветеранів бойових дій».

«Російські добровольці вже давно проявляють себе як певна сила соціально активних людей, які борються за Росію і «русский мир». Але у них відсутній соціальний захист в будь-якій формі. І ми вважаємо, що ті, хто взяв участь у цій війні на Донбасі, повинні бути об'єднані і допомагати один одному», - сказав Бородай.