Президент РФ Володимир Путін і його оточення, незважаючи на невдачі та економічні проблеми продовжують підготовку до великої світової війни. Однак, поки Росія  забуксувала на початковому етапі своєї агресії — на Донбасі.

Таку думку в одному із інтерв'ю висловив російсько-американський історик Юрій Фельштинський, - передає «Преса України». 

За його словами, абсолютно все вказує на загальну підготовку Росії до світової війни. Проте, поки вона застягла на першій стадії своєї агресії.

«Росія, на відміну від гітлерівської Німеччини, забуксувала на початковому етапі своєї агресії. Вже півтора року вона не в змозі пробитися за межі маріонеткових ДНР і ЛНР, хоча досі продовжує тримати уздовж кордону з Україною десятки тисяч зосереджених військ, в доповнення до десятків тисяч вже воюючих на сході України», - зазначив історик.

Окрім того, Фельштинський назвав ознаки, які ще раз доводять, що Кремль продовжує готуватися до великого протистояння.

«Росія продовжує нагнітати військово-політичну ситуацію на кордонах з усіма своїми сусідами, причому не тільки з колишніми радянськими республіками — країнами Балтії, Молдовою і Грузією, але і з традиційно нейтральними державами: Фінляндією і Швецією. Навіть повітряні рубежі США піддаються провокаційним прощупуванням російських ВПС. По всій Російській Федерації проводяться військові навчання, збільшуються бюджетні витрати на озброєння, змінюються закони, що регулюють правила призову резервістів, йде концентрація військ у Криму та Калінінградській області, і інше, і інше», - зауважив він.

На думку експерта, навіть боротьба з санкціонованими продуктами, керувати якою тепер будуть Дворкович і Рогозін (заступники глави російського уряду), і та «входить у схему: підготовка країни до ізоляції і війни».