Кадрова політика в лісовій галузі не задовольняє представників волинської громадськості. Відтак, вони пропонують обговорювати кандидатів на посаду очільника лісової галузі області на місцях. Про це йшлося під час засідання президії Громадської ради при облдержадміністрації сьогодні, 28 серпня - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, конфлікти навколо лісової галузі тривають на Волині досить довго. Першим дзвіночком став Євромайдан і відхід від справ Богдана Колісника, який уже довгий час очолював обласне управління лісомисливського господарства. По тому на його місце прийшов «свободівець» Василь Мазурик, який «пройшов горнило Майдану».

Та влітку він пішов з посади. В Держлісагентстві це пояснюють результатами внутрішньому аудиту і виявленим боргам в галузі.

По тому тимчасовим виконувачем обов’язків призначили Олександра Кватирка. З цього моменту розпочався новий виток конфлікту. Зокрема, пана Кватирка називали людиною Колісника, активісти стверджують, що відшукали докази про те, що він є фігурантом кількох кримінальних справ.

Зрештою, на Волинь приїхав очільник Держлісагентства Олександр Ковальчук. Вислухавши взаємні обвинувачення сторін, він повідомив: Олександр Кватирко буде на посаді т.в.о. доти, доки конкурсна комісія не підбере достойну кандидатуру.

Та конкурс, зазначив він, має бути всеукраїнським. Тобто, він попередив: на Волинь може прийти очолювати лісову галузь виходець з іншого регіону.

Це волинських активістів не влаштовує: представники громадської ради пропонують проводити конкурс на керівні посади в лісовому господарстві на місцях з обов’язковим громадським обговоренням кандидатів. Бо мовляв, народ – господар на території і він має погоджувати, хто буде керувати цією територією.

Минулого тижня з цього питання навіть приїздив один з відомих нардепів-комбатів – Семен Семенченко.

Зрештою, на наступному тижні відбудеться засідання Громадської ради, на якому обіцяють напрацювати звернення до Кабміну та Держлісагентства, аби Олександра Кватирка не призначали на посаду очільника обласного управління лісомисливського господарства.

А ось щодо конкурсу, то громадські активісти пропонують проводити його на місцях і там обговорювати кандидатів. Пропонують підготувати також відповідне звернення, аби конкурс відбувався на місцях і з врахуванням думки громадськості.

До слова, на сайті Держлісагентства вже тривалий час оприлюднена інформація про початок проведення конкурсу на керівні посади в галузі. З-поміж них і на деякі волинські підприємства. Зокрема, визначено, що 22 вересня будуть оприлюднені результати конкурсу на частину керівних посад.