Сьогодні, 28 серпня, лучани зібралися біля будинку, який знаходиться за адресою вул. Дружби Народів, 2, на відкриття меморіальних дощок військовослужбовцям згиблим під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Пам’ятні знаки були встановлені на фасаді будинку в якому проживали загиблі - Володимир Прокопчук і Олександр Войчук.

Вшанувати пам'ять двох військових героїв зібрались мешканці будинку, рідні і близькі, шкільні вчителі загиблих, влада і лучани.

Володимир Прокопчук загинув під Волновахою в ніч на 22 травня 2014 року під час виконання службових обов’язків.  Олександр Войчук не вижив під час виходу з Іловайського котла.

Обидва хлопці навчались у 20-тій школі.

Колишній класний керівник Олександра Войчука Лілія Галас пригадала, що він був хорошою дитиною – завжди усміхненою і щирою, а також людиною, якій можна було доручити важливу справу і не турбуватись про її виконання. Вчитель розповіла, що до останнього сподівалася на те, що Олександр потрапив у полон. Тож коли прийшла звістка про його смерть – це була трагедія для усіх шкільних працівників.

Класний керівник Володимира Прокопчука Тетяна Адамюк розповіла, що її колишній учень запам'ятався усім як дитина слухняна, розумна і відповідальна. Вона також припустила, що саме почуття відповідальності за свою країну заставило його піти захищати державні кордони. Вона також додала, що Володимир назавжди залишиться в її пам’яті героєм, та взірцем для молодших поколінь.

Почесне право відкрити меморіальні дошки на честь загиблих Луцький міський голова Микола Романюк передав присутнім військовослужбовцям.

«Хлопці, ви воювали? Ідіть ви відкривайте. Я тут робив все що міг, а ви відкривайте» - зауважив Микола Романюк.

Луцький мер висловив співчуття родинам загиблих, та подякував лучанам за їх ініціативу встановити меморіальні дошки на будинку в якому жили загиблі військові.