Після ухвалення Верховною Радою у першому читанні змін до Конституції протестувальники почали заворушення перед будівлею парламенту, - пишуть Факти.

16.12 У МВС повідомили, що помер боєць Нацгвардії, який отримав кульове поранення під Радою

16.03. Арсеній Яценюк виступить зі зверненням о 17.00.

15.53. МВС спростувало інформацію про загиблих під Верховною Радою.

15.48. Увечері зі зверненням виступить Петро Порошенко.

15.41. 56 людей поранено. 54 - військові, 2 - журналісти. Один із них - француз, повідомляє Михайло Радуцький.

15.38. Аваков: Гранату кинула людина у футболці Свободи

15.34. Пораненого бійця Нацгвардії вантажать у багажник Toyota Prius.

15:20 Щойно працівники міліції побігли у бік готелю Київ. Там бійці Нацгвардії хочуть прорвати кордон Правого сектору.

15.02. У сутичках під Радою постраждали близько 100 правоохоронців, заявив начальник міліції Києва Олександр Терещук, передає Інтерфакс-Україна. Один з них загинув, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Правоохоронці затримали зловмисника, який кинув у міліціонерів гранату.

В результаті вибуху поранень зазнали два журналіста.

14.43. Внаслідок вибуху під Радою - понад 50 поранених, 4 важкопоранені, серед поранених близько 10 - учасники АТО, повідомила речниця Національної гвардії України Світлана Павловська. 

14.40. Поранених з-під Верховної Ради допомогли відвести до лікарні на своїх машинах поліцейські.

14.29. Речниця Національної гвардії України Світлана Павловська повідомила, що внаслідок вибуху під Радою постраждали близько 20 правоохоронців, двоє з них - у тяжкому стані.

14.18. Більше десятка співробітників міліції постраждали в результаті вибуху біля будівлі Верховної Ради, повідомили Інтерфаксу в ГУ МВС України в Києві. Це і бійці Нацгвардії, і співробітники міліції.

Постраждалі правоохоронці мають поранення ніг, рук, очей, травми голови. Одному з міліціонерів, ймовірно, під час вибуху, відірвало ногу на колінну чашечку. Постраждалі лежать біля одного з входів в парламент з боку вулиці Грушевського, звідки їх забирають швидкі.

Правоохоронці продовжують затримувати найактивніших учасників протистояння знання парламенту.  

14.01. Під Верховну Раду, де протестувальники кинули вибуховий пристрій, прибуло близько 5 швидких. За деякими даними, постраждали від 10 до 30 правоохоронців. Сутички зупинилися.

13.55. На місце сутички приїхала перша швидка допомога. На бруківці видно димові шашки, кров та прапор України. Бійка між правоохоронцями і протестувальниками триває.

13.49. Мітингувальники під Верховною Радою України намагаються прорватися до будівлі парламенту, співробітники міліції підтягують додаткові сили, посилюють заходи безпеки, повідомили Інтерфакс - Україна в столичному главку міліції.

Співробітники правоохоронних органів затримали одного з найбільш активних учасників сутички. 

- В даний час мітингувальники намагаються прорватися до будівлі, кидають якісь предмети, правоохоронці посилюють заходи безпеки, підтягують додаткові сили для того, щоб не допустити серйозних правопорушень, - сказали в міліції Києва.

Поки до забезпечення правопорядку в урядовому кварталі залучено близько 3,5 тис. працівників міліції.

Мітингувальники почали розгойдувати встановлену навколо парламенту металеву огорожу. На це зреагували правоохоронці. Було видно, що в бік правоохоронців полетіли пляшки з водою та інші предмети. У відповідь правоохоронці застосували гумові кийки.

В результаті сутички вже є потерпілі.

Після цього правоохоронці почали тіснити мітингувальників, і відкинули їх на кілька метрів від будівлі парламенту. Через нетривалий час в епіцентрі зіткнень почали застосовувати шашки зі сльозогінним газом і димові шашки.

13.15. Під двері Ради кинули димові шашки, їх загасили. Після цього Раду щільно оточили правоохоронці у повній амуніції. 

В деяких місцях оточення намагаються прорвати люди в балаклава, вступаючи в сутички з правоохоронцями. Мітингувальники кидають у силовиків палки і пляшки.