Колишній голова Одеської ОДА та засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця сьогодні розповів про роботу на Одещині, як він пішов наперекір Адміністрації Президента стосовно святкування Дня Перемоги та звільнився з посади губернатора Одеської області.

«З самого початку я відчував некомфортність співпраці Президента зі мною, ну і відповідно мене з ним, а тому 9-ого травня я написав йому смс, мовляв, я дякую за роботу, свої завдання я всі виконав, місто мирне, туристи поїхали, все спокійно і вважаю за потрібне попроситися у Вас у відставку. Реакція була лише 29-ого числа, коли мене запросив Президент і сказав, що він прийняв рішення на моє місце призначити Михайла Саакашвілі. Я зрадів, що така людина очолить Одеську область. Я думаю, що він зможе привести в область інвестиції і регіон почне розвиватися, тому що навіть сьогодні під час військових дій треба, щоб інвестиції йшли в країну, а люди відчули економічну незалежність і легкість», - заявив Ігор Палиця.

Свою позицію він пояснив тим, що навіть попри численні спроби та прохання, впродовж цілого року роботи Ігоря Палиці на посаді голови Одеської ОДА, йому не призначили жодного заступника та голів районних РДА.

Крім того, Ігор Палиця розповів, що він не розділяв думку Президента щодо святкування Дня Перемоги 9-ого травня, зокрема, заборону використання салютів. Так, тодішній голова Одеської ОДА Ігор Палиця влаштував одеситам гучне святкування Дня Перемоги не лише з оркестрами, а й з феєрверками.

«9-ого травня була безпрецедентна кількість людей, за всі роки незалежності України, на Алеї слави. Було 50 тисяч людей і ніхто не боявся. У всіх парках грали оркестри, гуляли ветерани і того дня ми провели салют перемоги, дали 70 залпів, хоча Адміністрація Президента це заборонила. Я це зробив наперекір, тому що я вважаю, що це була перемога нашого народу у Другій світовій війні, це перемога над тими, хто хотів нас позбавити Батьківщини і майбутнього, і я не розумію чому таким чином святкувалося 70-річчя перемоги в цьому році. Навпаки ми мали показати, що ми перемогли цю війну, безпосередньо наші батьки та діди», - резюмував Ігор Палиця.