Житель Турійського району, який довгий час займався мисливством, зробив два постріли, які стали фатальними не лише для нього, а й для його товариша. Під час полювання чоловік застрелив свого товариша і тепер найближчі три роки він проведе за ґратами.

Трагедія сталася ще у листопаді 2010 року, однак суд виніс вирок лише нещодавно.
Тоді компанія мисливців поїхала на полювання до лісів Турійщини. Спочатку чоловіки здійснили дві загонки у селі Осетрів Турійського району, а потім вирішили змінити місце дислокації і поїхали до річки Турія.

Там чоловіки розділилися - кілька мисливців стали на позиції і чекали на звіра, а решта пішла у загін, аби загнати дичину в «кільце». Загонщики стали таким чином, що обвинувачений був посередині, а ще двоє мисливців по обидва боки від нього на відстані 100-150 метрів. Увесь час, чоловіки рухалися синхронно і таким чином, аби усі могли бачити один одного. Раптом загонщик, який йшов посередині обернувся назад і побачив, що його товариш, який повинен був йти зліва від нього, крокує позаду. Тоді чоловік попросив його повернутися на свою позицію, тим більше, що місцевість, у якій вони полювали, була дуже густонасаджена, а тому потрібно було чітко йти за визначеним маршрутом.

Після цього чоловік ще кілька разів оглядався, аби переконатися, що його товариш повернувся на місце, але більше його не бачив.

Через кілька хвилин по тому, чоловік почув шарудіння позаду себе і побачив, що собака одного з мисливців сполохав підсвинка, і той біжить просто до них. Тоді мисливець ще раз подивився чи немає його товариша в хащах та здійснив два постріли. Проте, чоловік одразу почув крики. Він чимдуж кинувся в той бік, звідки лунали стогони і побачив на землі свого товариша, якого ще кілька хвилин тому просив повернутися на позицію. Поранений тримався за плече і стікав кров'ю.

Тоді мисливець почав галасувати і кликати решту друзів. Вони одразу ж взяли пораненого, віднесли до машини і поїхали до лікарні. Дорогою брат потерпілого, який також був на полюванні подзвонив батьку і повідомив про трагедію.

Коли ж мисливці приїхали до лікарні, потерпілого одразу ж забрали в операційну, однак за 15 хвилин вийшов хірург і повідомив, що пацієнт помер від поранення в грудну клітку.

Лікарі одразу ж викликали черговий наряд міліції і повідомили про те, що до них поступив пацієнт з вогнепальним пораненням. Слідство тривало кілька років і зрештою горе-стрілок потрапив на лаву підсудних.

Лише у 2013 році кримінальне провадження за статтею вбивство через необережність направили на розгляд до Ковельського міськрайонного суду.

У суді справу слухали більше двох років. Засідання відкладали, через неявку свідків, до яких навіть застосовували привід, проведення судових експертиз, або ж справу повертали слідчому для проведення додаткових слідчих дій.

Під час судових засідань у Ковельському міськрайонному суді обвинувачений повністю визнав свою вину і детально розповів про події трагічного дня. Крім нього, покази давали й усі мисливці, з якими під час полювання був обвинувачений.

Батько загиблого хлопця, спочатку підозрював, що в його сина стріляли кілька разів і з різних рушниць, а тому кілька разів клопотав про призначення додаткових експертиз, та навіть виїзного судового засідання, однак суд відмовив в задоволенні цих клопотань.

Разом з тим, під час судового розгляду припущення батька загиблого мисливця були спростовані експертами.

Тож, лише нещодавно Ковельський міськрайонний суд виніс вирок по цій справі, яким засудив мисливця до трьох років позбавлення волі і зобов'язав сплатити батьку та брату загиблого по 150 000 гривень кожному.