Протягом 2015 року в Горохівському районі за державні кошти придбали житла  двом дітям, позбавленим батьківського піклування. Горохівські владці обговорили стан справ в районі щодо захисту прав дітей, - інформує сайт Горохівської РДА.

3 вересня відбулася нарада у голови райдержадміністрації, на яку запрошувалися начальники окремих управлінь, відділів райдержадміністрації. На нараді розглянуто питання:

- Про стан роботи в районі щодо захисту прав дітей.

Начальник служби дітей райдержадміністрації Інна Шеремета повідомила, що станом на 1 вересня 2015 року на первинному обліку в службі у справах дітей Горохівської райдержадміністрації перебуває 23 –дитини-сироти та 52 –дитини, позбавлених батьківського піклування. З них: 49 – перебуває під опікою, піклуванням громадян, 5 – виховується в дитячих будинках сімейного типу, 15 – в прийомних сім’ях, 6 – перебувають в інтернатних закладах.

В поточному 2015 році проведено 10 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 38 питань, з них 7 – про захист житлових та майнових прав дітей.

Протягом 2015 року з районного бюджету виділено 100 тис. грн. на придбання житла у смт. Мар’янівка для особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування. З обласного бюджету була виділена субвенція у сумі 80 тис. грн. на придбання соціального житла у с. Михлин для дитини, позбавленої батьківського піклування. На даний момент ці кошти освоєно у повному обсязі.

Станом на 02 вересня 2015 року на профілактичному обліку служби у справах дітей перебуває 102 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. З них: 95 – це діти, які проживають у сім’ях, де батьки або особи, що їх замінюють ухиляються від виконання батьківських обов’язків (37 сім’ї), 2 дітей, які схильні до самовільного залишення місця постійного проживання (бродяжництва) (2 сім’ї), 3 дітей, які зазнали фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля в сім’ї (3 сім’ї), 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, які переміщені з тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції (1 сім’я).

За інформацією кримінальної міліції у справах дітей станом на -17.08.2015 на обліку перебуває 13 неповнолітніх осіб, 2 з них (Осіпова Дарія Олександрівна, м. Берестечко, Бартошук Віталія Сергіївна, с. Борочиче)-  також перебувають на обліку в службі у справах дітей, як такі, що проживають в сім’ї, яка опинилися в складних життєвих обставинах. З даними неповнолітніми  постійно проводяться профілактичні та роз’яснювальні бесіди щодо попередження та недопущення в подальшому протиправної поведінки, обстежуються умови проживання та утримання в сім’ях.

З  неповнолітніми особами, які перебувають на обліку в КМСД у липні поточного року проводилися індивідуальні та групові бесіди за методикою «Зелена кімната» спільно з старшим оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей Горохівського РВ УМВС та працівника кримінально-виконавчої інспекції РП КВІ УДПтСУ.

На виконання доручень працівників слідчого відділу Горохівського РВ УМВС України у Волинській області, проведено обстеження умов проживання та виховання 7 неповнолітніх, які скоїли злочини та проведено профілактичні бесіди з ними та їх батьками.Протягом 2015 року в службу у справах дітей надійшло 3 повідомлення щодо жорстокого поводження з дітьми. За результатами перевірок фактів вчинення насильства, 2 дітей взято на профілактичний облік служби у справах дітей, 2 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності.