На початку серпня двоє жителів Любомльщини вдерлися до помешкання місцевого жителя, зв'язали його, побили молотком і пограбували. Одного з підозрюваних уже затримано, наразі триває слідство.

З цього приводу Любомльська міжрайонна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею ч.3 ст. 187 ККУ - розбій, поєднаний з проникненням в житло. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років. Слідчий, який розслідує цю справу вже навіть клопотав перед Любомльським районним судом, аби підозрюваного взяти під варту.

В суді слідчий пояснив, що 16 серпня двоє чоловіків залізли до будинку жителя м.Любомль, зав'язали господарю руки і ноги, а рот заклеїли скотчем. Після цього розбійники кілька разів вдарили чоловіка молотком і взялися нишпорити по хаті.

Зрештою зловмисники винесли ноутбук, три мобільні телефони, золоті прикраси та ТВ-тюнер.

З цих підстав суддя задовольнив клопотання слідчого і ухвалив, що підозрюваного слід взяти під варту.

Однак сам молодик з такою ухвалою суду не погодився і оскаржив її в апеляційному порядку. Втім судове засідання Апеляційного суду Волинської області не відбулося, оскільки до суду не прийшов адвокат підозрюваного, а тому колегія суддів відклала слухання.