Причиною смогу в Луцьку може бути лісова пожежа у Ківерцівському районі. У селі Липне Ківерцівського району 2 вересня на великій площі горів ліс, - пише Район.Луцьк.

Черговий Ківерцівського райвідділу обласного управління ДСНС повідомив, що на цей момент пожежу загасили. Крім того, днями у селі Звірів того ж району зайнялася суха трава.

Зі зміною погоди і атмосферного тиску димова завіса, яка була у верхніх шарах повітря, опустилася донизу і накрила район. Ці пожежі могли стати причиною з’яви смогу в Луцьку.

Нагадаємо, ще з вчорашнього вечора жителі міста помітили дим, який навис над Луцьком.

У Луцькій мерії зазначають, що пожежі на околицях Луцька в природних екосистемах (торфовища, суха трава, ліс) відсутні. А задимлення у місті виникло внаслідок проходження атмосферного повітря з південно-східного напрямку, з території Львівської області (Стоянів, Радехів). Там має місце тління торфяників, залишки якого в незначній концентрації розповсюдились на територію міста Луцька.

Концентрація залишків тління є не значною, яка не завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

«За прогнозом Волинського гідрометеоцентру в найближчий час на території міста прогнозуються опади у вигляді дощу та вітер, які будуть сприяти очищенню повітря від димки. Просимо зберігати спокій» - йдеться у повідомленні мерії.