У Нововолинську батьки учнів школи №6 скаржаться на аварійний стан будівлі. Про це пише Нововолинський інформаційний портал.

«Шоста школа на п'ятому мікрорайоні скоро розвалиться! Вчора водив дитину в школу, а там... тріщина на всю стіну - від стелі до фундаменту!» - так нам розповів батько одного з учнів школи.

Діти радо показали журналістам стіну, де вже працювала бригада робітників з технікою. Великі тріщини - ззовні і всередині, в класах - вказували на те, що проблема не нова.

«Захвилювалися через тріщини ще в травні, тоді ж і написав доповідну начальнику відділу освіти, - каже директор школи Іван Пукля. - Експерти-будівельники оцінили пошкодження, влітку з бюджету виділили півмільйона гривень на роботи, але через бюрократичні процедури роботи розпочали тільки декілька днів тому».

Залізні стяжки замовляли аж у Львові, виконує роботи «Нова аркада».

Звісно, за кілька місяців тріщини збільшились, а ремонтні роботи заважають навчальному процесу.

Щодо причин цієї ситуації, то на думку працівників школи, це - побудова школи нашвидкоруч. Стіни школи - у численних тріщинах, вкрай нерівну кладку цегли видно неозброєним оком. «Дуже слабкий цементний розчин; очевидно, робітники продавали цемент «за пляшку», - кажуть.

Скільки ще сотень тисяч витратять через недбальство будівельників?