На засіданні громадської ради при Волинській ОДА сьогодні знову обговорили кандидатуру на посаду начальника обласного управління лісомисливського господарства. Варто відзначити, що війна за крісло головного лісівника краю йде вже не перший день, тож наразі вперше в історії Волині громадськість пропонує на посаду свого кандидата.

Таким чином, за третім разом погодився висуватись В’ячеслав Савчук – голова спілки ветеранів АТО та волонтерів, який ще на початку бойових дій на Сході пішов воювати добровольцем в батальйон «Донбас». Свого часу, він займався геокадастром і довгий час працював на керівних посадах. Разом з тим, він користується повагою серед громадських організацій та учасників АТО, які на сьогодні отримали можливість висуватись на керівні посади. Попри це, члени громадської ради поцікавились у В’ячеслава Савчука чи відповідає його освіта посаді, на яку він претендує. Тож як відповів кандидат, він має дві вищі освіти – історичну та юридичну, що викликало сумніви у певних осіб стосовно того, чи він буде компетентним посадовцем і чи оперативно вникне в роботу.

«Коли я весною минулого року йшов воювати на фронт я так само 25 років не тримав автомата в руках. Тож я не кажу що я одразу буду знати всі нюанси, однак я маю управлінський досвід і знаю галузь в якому вона стані. Тому я бачу де саме треба попрацювати», - заявив В’ячеслав Савчук.

Таким чином члени громадської ради вирішили одноголосно підтримати кандидатуру В’ячеслава Савчука і рекомендувати волинській владі підтримати його призначення на посаду головного лісівника області. Разом з тим, представники Афганської спілки та учасники АТО, які сиділи у залі, зауважили, що мають сумніви що Київ погодиться на кандидатуру від громадськості. Мовляв можуть попросити за це «чемодан, або ж затвердять Кватирка».