Народний депутат Семен Семенченко стверджує, що фури масово залишають адміністративний кордон з окупованим Кримом. Про це він повідомляє на своїй сторінці у мережі Facebook.

- Зі 120 фур на одному з переходів залишилося 54. Решта сподіваються на підмогу з Сімферополя, яку їм обіцяють численні «доброзичливці» по телефону, – написав нардеп.

За його словами, вночі проходить патрулювання околиць для уникнення провокацій.

 

 

На адміністративному кордоні з анексованим Кримським півостровом стоять 74 вантажні автомобілі. Про це повідомив заступник начальника міліції Херсонської області Ілля Ківа, новину передає «Преса України».

За його словами, ситуація знаходиться під контролем.

«Ситуація залишається контрольованою. На сьогоднішній день офіційно заявляю, що на «Чонгарі» у нас нуль вантажних автомобілів, протестувальники продовжують проводити акцію протесту. На «Каланчаку» у нас залишилося 25 машин, також протестувальники продовжують проводити акцію протесту», - розповів Ківа.

Він зазначив, що на пункті пропуску «Чаплинка» залишилось 49 вантажівок, з яких 40 везуть газобетон в Крим. 

«Сьогодні будемо працювати з постачальником, господарем даного вантажу, тому що він поставив завдання: ні за яких обставин водіям не повертатися. Це підприємство знаходиться в Новій Каховці, це херсонське підприємство. Тому я думаю, що ми сьогодні разом з прокуратурою і СБУ переконаємо керівника підприємства не створювати конфліктну ситуацію», - додав він.

Нагадаємо, Меджліс кримськотатарського народу, представники «ПС» та інші громадські активісти 20 вересня розпочали безстрокову акцію з блокування вантажного транспорту, який їде в Крим. Активісти вимагають скасувати закон про вільну економічну зону «Крим». Через адміністративний кордон безперешкодно пропускаються тільки пішоходи та легковий транспорт.