Уродженець міста Бейрут (столиця Лівану) попався на незаконному вивезенні з України партії бурштину. Зокрема, працівникик митного посту «Ягодин» виявили в нього вироби з бурштину, загальною масою понад 4 кг. та вартістю більше 300 000 гривень. 

Під час огляду серед особистих речей іноземця митники знайшли понад 3 кілограми бурштину, 1 кілограм намистин з цього каменю, та чотки, виготовлені з фенол-формальдегідної смоли. 

Враховуючи те, що чоловік намагався провезти дані вироби через «зелений коридор» митного посту, приховавши їх в особистих речах, працівники митниці склали протокол про порушення правил проходження митного контролю. Митники вилучили увесь товар, а правопорушника відпустили. Зауважимо, що окрім вищезгаданих виробів з бурштину, чоловік перевозив човен та картину, які також виготовлені з «сонячного каменю». 

Зрештою, чоловіка відпустили, а протокол про порушення правил проходження митного контролю скерували до Любомльського районного суду. В суді чоловік, який наразі є громадянином Швеції розповів, що довгий час завозив литовський бурштин на територію України, оскільки хотів відкрити спеціалізований магазин в місті Одеса. Разом з тим, чоловік вважає, що жодних порушень з його боку не було, а тому свою вину він не визнав. 

Однак представники митниці в суді змогли довести вину обвинуваченого, а тому Любомльський районний суд постановив накласти на підсудного штраф у розмірі 100% вартості вилучених виробів з бурштину, що складає 301 099 гривень, а самі вироби конфіскувати. 

Втім ні обвинувачений, ні його захисник з постановою суду не погодилися і оскаржили її в апеляційному порядку. 

На судове засідання підсудний не зміг приїхати, оскільки перебуває на лікуванні у Швеції, тож просив суд відкласти розгляд справи. Разом з тим чоловік вказав, що не розуміє ні української, ні російської мови, а тому просив забезпечити на судове слухання перекладача з арабської мови.