У найближчому майбутньому бойовики планують заборонити діяльність або відмовити в акредитації низці некомерційних міжнародних гуманітарних організацій, зокрема, United Nations OCHA, Norwegian Refugee Council, Action Contre La Faim, Mercy Corps та інші. Про це повідомляє Спільний центр питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, інформує «Українська правда».

«Триває процес перетворення тимчасово окупованих територій на Сході України на закриту для міжнародних організацій зону. Зокрема, самопроголошеним керівництвом на території окремих районів Донецької та Луганської областей заборонена діяльність міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів», яка надавала гуманітарну допомогу мирному населенню», - йдеться в повідомленні.

У Центрі наголошують, що такі дії ватажків бойовиків позбавлять українців, які вимушено залишилися на окупованому Донбасі, можливості отримувати необхідну гуманітарну допомогу. Українська сторона звернулася до місії ОБСЄ , а також 57 країн-учасниць ОБСЄ із метою реагування на міжнародному рівні та недопущення подібних випадків.