У Маневицькому районі знову напружена ситуація з бурштинокопачами.

Як передає журналіст ВАРу Антон Бугайчук з місця події, на першому блокпості силовиків з боку Луцька, поблизу села Прилісне, зібралися до трьох сотень чоловіків. Поруч на парковці близько сотні автомобілів.

Вони поводять себе агресивно та заважають руху транспорту.

На блокпості кілька десятків працівників міліції та бійців Нацгвардії. Їм вдається втримати натовп від агресії.

На місце події прибула група самооборонівців та начальник обласної міліції Петро Шпига. Бурштинокопачі вимагають звільнити дорогу в ліс та звинувачують міліцію в кришувані «старателів».

Нагадаємо, тиждень тому на Волині здійнялася буча через приїзд великої кількості нелегальних бурштинокопачів з Львівщини та Рівненщини.

З приїздом головного міліціонера області Петра Шпиги почалася суперечка між ним та копачами. Шлях їм перегородили силовики.

Шпига підійшов до натовпу та попросив людей розійтися. Натомість вони почали вимагати пропустити їх до лісу, аби їм дали копати бурштин. Мовляв, ми маємо право це робити, бо на нашій землі. Та обіцяли битися до останнього, бо ніякий закон їм «не помєха».

Натомість Шпига запропонував їм створювати загони самооборони, які охоронятимуть ліс та не пускатимуть заїжджих копачів. Це спровокувало суперечку між «гостями з Рівненщини» та місцевими.

«Діалог» триває...